Bismillahirahmanirahim~

If a fruit smelled like feet, would you eat it? If that fruit smelled like damp feet that had been festering in a soggy boot for hours, could you even bear to look at it? What if the moisture came not from a puddle or some sort of bad weather, but from dank, dirty sweat? Would you run away and never speak this fruit’s name again?

Durian which also been called King of Fruit. Why? I dont even know. Durian, errr kalau dulu memang jangan harap lah aku nak makan. Kalau family makan durian dalam rumah, kalau boleh memang siap kunci pintu bilik tak nak bagi bau. Orang bagi free pun aku taknak.

Tapi lepas merasa mochi durian dekat sushi king,

yang bulat tu

Peh rasa dia, terpikat teruih dengan rasa durian. Tapi practice makes perfect and make it slowly lah kan. Mana boleh laju-laju. Jadi bila je balik rumah, memang teringin gila bakhang nak makan durian,



 Makanlah sikit tepi jalan, hmmmmm sedapppp~,


 So, kami pun merancang nak buat pulut durian, ala ala je, resepi pun biasa biasa je.

Bahan-bahan:
Suka hati durian nak banyak mana
Santan parut
Gula melaka
Beras pulut sekilo



This is how we eat. 

Thankyou
Amira Syukrina