what i found in telegram that doesnt have in whatapps:

1. Join any channel
Kebiasaannya, aku akan join channel yang boleh download movie. Kalau dulu dalam bentuk cd & cetak rompak. tapi yang ni dalam bentuk md, kb. Haram ke? dalam islam haram ke? tak tahu~ yang penting, duit jimat. Dari movie lama sampai movie baru semua boleh download. Movie omputih, ongcino, ongindia, onghindustan, ongindonesia, ongmelayu, ongturki, ongarab, ongkorea, ongjepun, ongthailand semua ada. Pilih and data kene banyak je. Mv kpop pun ada untuk kpoppers.


1. https://t.me/movie_nakal
2. https://t.me/Kpopella
3. https://t.me/movienakal
4. https://t.me/RickyChristanto
5. https://t.me/RunningManKorea
6. https://t.me/KVShow
7. https://t.me/PortalMalaya
8. https://t.me/FantAsian
9. https://t.me/CeritaSarikataMelayu
10. https://t.me/asianmovies
 2. PandaiBot


PandaiBot menyediakan kemudahan alternatif kepada anda. Kalau nak track parcel, aku dah tak susah susah pergi google then kene bukak website poslaju untuk track parcel. Masukkan je nom track, terus dia keluar status parcel (seperti gambar di atas). Selain itu jugak, dia menyediakan kamus, untuk kome yang malas nak bukak kamus tetebal tu, malas nak pergi ke google translate, tekan aje perkataan, dia terus cari. english ke bm, bm ke english. Ada macam macam lagi seperti gambar pertama di atas.

 @pandaibot
3. Gamee Bot



 Kalau rasa bosan sangat, boleh lah join main game, boleh main wth friends or main sorang pun boleh takdehal. Main dalam group pun also can.

4.Security


Password or touch id. Password lock. when you set up an additional passcode, a lock icon will appear on the chat page. Tap it to lock and unlock the app.

note: if you forget the password, you need to delete and uninstall and install back.

Iphone. Kalau android tak tahu boleh ke tak buat security.

5. Apperance


Boleh adjust text size. Kalau rabun macam aku lepastu pemalas nak pakai spek, rasa macam malas nak kocikkan mato, tu boleh besau kan sikit size text tu. Kalau pilih color theme day classic, boleh choose accent color. aku pakai night blue. Semua app nak night blue, tak sakit mato. Whatapps bilo tah nak buat night blue.

itu je sedikit sebanyak mampu kongsi. terima kasih