AKU ANAK SEPUPU LEEYANARAHMAN! BETUL KE NI?

July 15, 2017



Hai and assalamualaikum. 


Image result for hafizhamids

AKU ANAK SEPUPU LEEYANARAHMAN! BETUL KE NI?- Korang tahu siapa leeyana rahman? Tahu? I bet you know. Kalau tak tahu, tengok instagram dia, Yana.lee. Facebook Leeyanarahman.co Instagram shop leeyanarahman.co. Leeyanarahman is one of the most popular brands among Malaysians. She is married with HafizHamid (ig HafizHamids)


Butik Location: 1-23, Jalan Medan Pusat Bandar 7, Bangi Sentral 43650, Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan. 


Im so fucking shock, seriously, 

7:05PM

abah is typing...

Lepas maghrib kita pergi rumah terbuka. Bersiap. 

And I was like 'Aduh malasnya!'. Part nak matching matching tu yang malas. Lepas tu nak kena fikir pasal baju mana nak pakai. Aku tak boleh duh. And i refused, nak pergi or taknak pergi. 

Then abah cakap, 'rumah sedara abah je pun'. Hati pun no hal lah, pergi jelah. aku pun dah lama tak berjalan ni. Rumah terbuka pun dekat Bangi Seksyen 8. 

Berangkatlah kami jam 8:30PM. Sesat jugaklah nak cari alamat rumah. Cannot share address okay! hahahaha. Punya lah sorang pakai google map, lagi sorang pakai waze. Elok sangatlah tu. Still sesat!

Aku pakarnya cuba lah pulak tengok kan waze tu. Akhirnya sampai! 

Rumah banglo. Kaya. Kanopi liplapliplap. 

"Aduh rumah orang kaya mana pulak ni" merengek dalam hati.

Abah, 'Eh tu Ayoh Leh, tuan rumah. Dia sepupu kepada ayoh' Maksudnya, Ayah Leeyana Rahman, dikenali sebagai Ayoh Leh sepupu kepada Atuk aku. Maka, Leeyanarahman dengan ayah aku, dua pupu dan aku anak sepupu. Lah eh? 

Masa tu tak nampak lagi Leeyanarahman. Tapi dekat bawah kanopi tu mashallah ramai ramai flawless. Aku insecure. Aku dah lah biasa-biasa je.

Sekali, aku membuntang mata, dan hati aku, what the f***, leeyanarahman and her husband. Aku tak rasa leeyanarahman and her husband tu tuan rumah. 

Abah, "Hok mano sorr anok ayoh leh?"
Ayoh Leh, "hok puang tu" Dituju kepada leeyanarahman. 

Dalah hati aku, defak,defak,defak. Bukan nak mengucap ke apa. Lepastu leeyanarahman datang, i was like, "nak amik gambar" hahahaha

Bukan sebab apa. Baru-baru ini viral pasal Leeyanarahman. Aku pun tak ingat pasal apa. And aku pun ada jugak stalk dorang. Sebab tu terkejut beruk sikit. Macam jakun pun ada. Seriously, hilang terus selera aku sebab mata ni melilau tengok orang. Haha. Makan tiga cucuk satey je. 

Tunggu punya tunggu nak bergambar ni. Haih kalaulah aku iphone user, kan lawa sikit gambar. but nevermind lah. 

Bersembang dengan mak Leeyanarahman, mak dia cerita macam mana dia mula berjaya. Dia daripada jurusan perakaunan tapi berminat dalam fashion. Anak ketiga daripada 8 beradik. Wowzersss! 

Semasa aktiviti melilau dijalankan, aku ada spot some artis and some bussinessman and woman. Aku jumpa isteri Mawi, tak tahu lah isteri Mawi or Kembar dia. And Shahiran Beatbox tu. Ummi pun kenal dia haha. 

Anding AF





KingAfiq



Ini je yang aku sempat tangkap, sebab phone memasing semua battery low. 


Potato nya aku 😂


Phone cikai mikai memang tak lawa hasilnya, kuality low. Geram ugh 😑

Sebelum balik, guess what i got duit raya from leeyanarahman! 


RM10 WOAHHHHHH!

But, before aku end entry ni. Let me show you artis yang sedara mara dengan kami. Berasal dari Terengganu also. And memang wujud dalam group family. 





Tak tahu lah nama apa, aku panggil mat saja haha. 


Lepas baca entry ni, terkejut tak? Mestilah tak kan? Mesti lah korang fucking dont care kan. But i do care :) I feel proud lah sikit. Orang yang kita selisih pun kadang-kadang entah saudara mara entah ke tidak kan. Tapi bila tahu macam ni, heart attack tau. Haha biasalah jakun 😊





You Might Also Like

13 comments

  1. wah, untunglah jumpe ramai artis xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. beruntung jugak lah alhamdullilah haha

      Delete
  2. I care about the sampul raya, so cantik!

    ReplyDelete
  3. Hahahahahahahahahaha perangaaiiiii dia ni kan, tak pernah tak comel tau! I seriously adore her and all her baju kottttt! #untunglaa 😝❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha. perangai apani sis FA hahaha. srsly adore usaha and semangat dia. baju dia tak kesah sgt hahaha

      Delete
  4. untung nya!!! saya memang adore leeyanarahman ni!!! wahhhhhh untung lah awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau adore leeyanarahman, awak kena adore saya jugak. phewittt hahaha

      Delete
  5. Lamanya tak nampak Anding!

    ReplyDelete
  6. rasanya leeyayanarahman ni ada kes kontroversi dengan insta femes yang I don't remember her name lol.

    Banyak tu dapat duit raya.

    ReplyDelete
  7. Wewiittt LeeyanaRahman tuuuu... Masa raya ni la kan dapat kenal2 dengan sedara jauh.

    ReplyDelete
  8. bestnyaa leeyanaRahman cantik sangat

    ReplyDelete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.