SGSHOP MALAYSIA 10XRM1000 SHOPPING CREDIT GIVEAWAY BY IMAN ABDUL RAHIM

June 14, 2017

KLIK BANNER UNTUK JOIN GIVEAWAY IMAN ABDUL RAHIM

Hi and assalamualaikum! 😁 Selamat petang, salam ramadhan ke 12 dan salam ramadhan 10 malam terakhir. Alhamdullilah, ramadhan bakal tiba ke penghujungnya. Bakal merindui dan insyallah akan diberikan kesempatan untuk bertemu ramadhan akan datang. Amin. Dan Salam ramadhan dan selamat berpuasa juga kepada kenalan baru Sis Iman Abdul Rahim. Hows your ramadhan kak iman? Hehehe. Kali ni giveaway yang saya join lepas saya klik di blog Akak Iman, memang lain dari yang lain. Selain saya klik blog kak Iman untuk join saya dapat sedikit info tau! Terima kasih kak iman. Sebelum kita melalut lebih panjang, Kita mulai dengan bismillahirahmanirahim. 

Review Kak Iman Entry and Blog

Seperti biasa, syuk akan belek belek dulu blog sebelum join giveaway tau. Sebab i have to know the owner. Kena kenal-kenal dulu. Baca apa entry post dekat recent post or dekat popular post.

follow her blog


1. Perkara pertama bila dah klik blog Akak Iman, ofcourse lah keluar header dulu kan. Honestly, i really love that font πŸ’•! seriously, cinccarooo! Memang dah lama cari font tu. Tapi tak jumpa. Dulu handwriting pun tulisan tu. ❤😜


2. Scroll ke bawah and scroll, and im like "Ohh good info, Sis Iman ajar macam mana nak beli di SGshopπŸ˜—". Seriously good info! I havent buy anything dekat SGshop. Join giveaway tapi belum terima apa apa pengumuman lagi. So sebelum scroll ke rules giveaway, baca dulu serba sedikit untuk sedikit serba tahu. Hah gitu ayat pening kau.

3. Kak Iman menyediakan entry pasal beauty and makeup, skincare, baby stuff, pregnancy and random life story. Tak kira usia muda atau muda, semua boleh baca di blog Kak Iman. Beauty and skincare ofcourse sesuai untuk umur macam saya hehe 

4.  Im already follow your instagram and twitter. Nak stalk-stalk πŸ˜™πŸ˜ŠπŸ˜

5. I do love love love Kak Iman outfit so much! So kemas and cantikk. Still nampak macam teenager gitu.  I bet favourite colour Kak Iman pink haha. 

6. A Maysaa's Mommy!  A mother and A wife
How to win:
1. Kena ada blog. Buat satu blog entry, apa yang korang nak beli kalau dapat RM100 shopping voucher. Tajuk dia: "SGShop Malaysia 10xRM100 shopping credit giveaway by Iman Abdul Rahim"
2. Follow my blog.
3. Follow Facebook SGshop Malaysia & Instagram SGShop Malaysia.
4. Jangan lupa letak banner giveaway ni dekat entri korang and backlink to this post tau.
5. Tinggalkan nama, email, dan link entry korang dekat ruang komen kat sini

Ok siap!

10 pemenang akan dipilih berdasarkan creativity & blog entry paling best.

Tarikh penyertaan
 10 Jun 2017 - 18 June 2017 11.59pm.


Barang yang saya mahu beli jika menang Giveaway SGshop MalaysiaRM10XRM1000 By Iman Abdul Rahim

Okay, memandangkan giveaway sebelum ini belum mengumumkan pemenang bertuah memenangi RM100 SGshop, mungkin saya akan tetap dengan barang yang saya nak beli atau ada sedikit perubahan. Keadaan yang membuatkan berlakunya sedikit perubahan iaitu Hari Raya AidilFitri dan Sebelum Memasuki Alam Universiti. 


Barang for hari raya Aidilfitri (Raya kan Sebulan)

Barang untuk sempena Hari Raya Aidilfitri yang akan tiba lagi Seminggu lebih. Ya Allah sekejapnya masa berlaluπŸ˜₯. Mungkin tak boleh nak pakai lagi untuk First Syawal, its okaylah kan, syawal kan sebulan, wallah. Hahahaha. Handbag ni pun bukan untuk saya sorang, sebabkan harga yang terlampau murah, (dekat booth giant pun tak murah macam ni) nak hadiah dekat angah and aina sebab dapat good result and for sure untuk ummi sekali.



Review: Black handbag, sesuai and matching dengan semua outfit. Simple but menyenangkan saya nak ambil barang. Takde kacing ke magnet ke susah. Zip senang. Sesuai untuk teenager macam saya. And see selepas baca info akak iman. Domestic shipping 0.00 hehe.


Review: Kulit dia lawa. Sangatlah ootd! Warna dia macam pastel gitu. I love pastel. Theme blog ni pun pastel (dulu) Still domestic shipping 0.00




Keperluan Barang Sebelum Memasuki Universiti

This is the one of the chance untuk gunakan kredit SGshop sehabis boleh untuk membeli barang keperluan Ke universiti. As you all know, banyak mana parents perlu mengeluarkan wang ringgit untuk membeli keperluan lain. Macam cadar, luggage beg, pakaian and so on. So inilah peluang saya untuk beli di SGshop bagi menjimatkan perbelanjaan parents since angah pun insyallah kalau dia dapat IPG pun perlu mengeluarkan perbelanjaan yang besar. Lepas tambah pula dengan yuran pendaftaran universiti. Semua perlukan duit. Pengumuman UPU pun insyallah lepas raya aidilfitri. So there are a few things that i need need need to buy: 




Review: Dia macam sling bag tapi besar. Selalunya sesuai untuk kelas. And paling penting boleh letak fail ataupun laptop. Senang kan. Fabric dia pun kulit. Harga murah. Still domestic shipping 0.00




Review: Ni pun sama dengan atas. Berasaskan kulit. Senang. sebab tak kotor and tak perlu basuh. Tak melekat daki daki hitam di bag,sebab memang dasar hitam hehe. Domestic shipping 0.00









Since i have a lots of planning, nak buat account book lah ( catat duit keluar masuk ), daily routines memo and some notes. And its must-must-must comes out with beautiful colouring pen. Do you feel me? Hahaha i want some beautiful and kemas notes as well. Nyeh. If youre student guys, you feel me guys. I really need this guys. Support me guys. Tak jumpa kat Malaysia tau. Its soo hard and soo sexy 😱πŸ˜₯πŸ˜‚. Hahaha mengarut 

Selain tu, banyak lagi nak beli, takkan semua nak tunjuk kat sini. Tapi apa apa pun, nawaitu memang nak beli ni je. Ni je keperluan yang penting sangat sekarang. Memang perlukan deme sangat sangat. Selain tu, macam stokin, towel, cadar, and luggage or kasut untuk saya sendiri and family. Insyallah. Goodluck for myself and semua. πŸ’“πŸ’—


Sebelum saya akhiri entry pada petang ni, sebelum tekan butang PUBLISH, bismillahirahmanirahim. Biar segala apa yang kita buat dimulakan dengan kesenangan dan diakhiri dengan kesenangan. Amin. 

You Might Also Like

3 comments

  1. assalamualaikum,
    singgah blogwalking dari GA yang sama

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/06/sgshop-malaysia-10xrm100-shopping.html

    ReplyDelete
  2. Singgah :)

    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2017/06/sgshop-malaysia-10xrm100-shopping.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.