Hi and assalamualaikum. Salam ramadhan hari ke 11. "Alamak syuk perabih duit lagi!" well perempuan kan. Tak sah kalau tak menghabiskan duit. (lelaki pun macam tu jugak sebenarnya, apatah lagi dia yang lebih dari orang perempuan) Kan girls? Nak dijadikan cerita, Sepatutnya syuk just kene ikut je belikan kasut raya untuk adik. Singgah lah Seremban Gateway. jalan punya jalan terserempak lah dengan THE BOOK GARDEN. Alamak musuh ketat! sebab dia mengoda aku untuk habiskan duit di situ. (aku jenis memang tak boleh tengok stationery, i really like it, chincha!)

aku pun apa lagi, terus mata ni menjeling ke arah tempat tu, Mashallah! lawanya! Bookstore yang ada garden, like berkonsepkan garden. Kat situ korang boleh relax relax, ada garden yang boleh baca buku and paling best ada cafe!. 




Perempuan fact; macam biasa lah dia akan pusing satu kedai. Lepas dah bayar boleh pulak sempat lagi tengok-tengok barang dekat pintu exit. Hahaha nak dekat sejam jugak aku berpusing-pusing dalam bookstore ni. Aku kene perati satu-satu supaya aku ada benda nak dibeli. Tak boleh keluar tanpa plastik bag ok. Pusing punya pusing. Baru jumpa benda yang berkenan. Haha perempuan macam ni kan? Ke syuk sorang je? 
Lelaki fact; masuk kedai, terus pergi ke arah barang yang nak dibeli, ke kaunter dan bayar. terus keluar kedai hahahaha. kan kan? 


Adalah serba sedikit yang dibelinya. Nak beli banyak modal tak banyak. harap-harap menang giveaway hehe


here you go
 Membeli tanpa tujuan, tanpa niat, dan tanpa sengaja. Hahaha puncanya sebab warna pastel purple cantik betul. dan pen staedtler triplus fineliner (dry save). Sebab sebelum ni syuk pernah tengok youtube cara membuat nota yang lawa. Some of them memang guna pen ni. So why not kan. Hahaha. Buku RM9.50 dan pen RM2.90 each one. 

Habis je menyopping, kami ke tesco pulak beli barang basah untuk juadah berbuka nanti. Tiba-tiba " kak, tengok sini mascara" alamak! aku dah risau sebab duit bakal pergi meninggalkan aku. Tapi niat memang dah lama nak beli mascara. Cuma sedih lah duit nak pergi. Bak kata umi "macam tu lah habis nya duit umi beratus hari by hari"


Kerana kau lah duit aku pergi. 
 aku hanya bertindak dan berfikir positif je "takpa one day kau akan perlukan barang ni, berbaloi lah kau beli sekarang" punyalah positif sebab taknak bersedih. 


Thank you guys for read this entry.
Stay positive and keep smiling and reading my blog


p/s: Semalam ada baby kelawar kene gigit dengan kucing aku. Nasib baik terselamat. Pagi ni tengok dah tidur nyenyak di tiang gergasi rumah aku. Comel kan!