ALAMAKK, DUIT MELAYANG BEGITU SAHAJA LAGI!

June 06, 2017



 Hi and assalamualaikum. Salam ramadhan hari ke 11. "Alamak syuk perabih duit lagi!" well perempuan kan. Tak sah kalau tak menghabiskan duit. (lelaki pun macam tu jugak sebenarnya, apatah lagi dia yang lebih dari orang perempuan) Kan girls? Nak dijadikan cerita, Sepatutnya syuk just kene ikut je belikan kasut raya untuk adik. Singgah lah Seremban Gateway. jalan punya jalan terserempak lah dengan THE BOOK GARDEN. Alamak musuh ketat! sebab dia mengoda aku untuk habiskan duit di situ. (aku jenis memang tak boleh tengok stationery, i really like it, chincha!)

aku pun apa lagi, terus mata ni menjeling ke arah tempat tu, Mashallah! lawanya! Bookstore yang ada garden, like berkonsepkan garden. Kat situ korang boleh relax relax, ada garden yang boleh baca buku and paling best ada cafe!. 




Perempuan fact; macam biasa lah dia akan pusing satu kedai. Lepas dah bayar boleh pulak sempat lagi tengok-tengok barang dekat pintu exit. Hahaha nak dekat sejam jugak aku berpusing-pusing dalam bookstore ni. Aku kene perati satu-satu supaya aku ada benda nak dibeli. Tak boleh keluar tanpa plastik bag ok. Pusing punya pusing. Baru jumpa benda yang berkenan. Haha perempuan macam ni kan? Ke syuk sorang je? 
Lelaki fact; masuk kedai, terus pergi ke arah barang yang nak dibeli, ke kaunter dan bayar. terus keluar kedai hahahaha. kan kan? 


Adalah serba sedikit yang dibelinya. Nak beli banyak modal tak banyak. harap-harap menang giveaway hehe


here you go
 Membeli tanpa tujuan, tanpa niat, dan tanpa sengaja. Hahaha puncanya sebab warna pastel purple cantik betul. dan pen staedtler triplus fineliner (dry save). Sebab sebelum ni syuk pernah tengok youtube cara membuat nota yang lawa. Some of them memang guna pen ni. So why not kan. Hahaha. Buku RM9.50 dan pen RM2.90 each one. 

Habis je menyopping, kami ke tesco pulak beli barang basah untuk juadah berbuka nanti. Tiba-tiba " kak, tengok sini mascara" alamak! aku dah risau sebab duit bakal pergi meninggalkan aku. Tapi niat memang dah lama nak beli mascara. Cuma sedih lah duit nak pergi. Bak kata umi "macam tu lah habis nya duit umi beratus hari by hari"


Kerana kau lah duit aku pergi. 
 aku hanya bertindak dan berfikir positif je "takpa one day kau akan perlukan barang ni, berbaloi lah kau beli sekarang" punyalah positif sebab taknak bersedih. 


Thank you guys for read this entry.
Stay positive and keep smiling and reading my blog


p/s: Semalam ada baby kelawar kene gigit dengan kucing aku. Nasib baik terselamat. Pagi ni tengok dah tidur nyenyak di tiang gergasi rumah aku. Comel kan! 


You Might Also Like

16 comments

  1. money comes and go.
    sekarang ni duit habis mcm air terjun.
    Sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAN! Barang beli 3 tapi habis sampai rm50. Separuh Seratus.

      Delete
  2. Duit saya habis dekat skincare. Beli tapi tak pakai T.T

    ps : saya jenis pergi terus dekat barang yg saya nak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha oh kalau skincare saya tak berani nak main beli je. even orang kata bagus. Kalau pergi terus ke barang tu okaylah, tak membazir dkt benda lain. Saya masuk ke kedai tanpa tujuan, tak tahu nak beli apa. Tapi dgn azam, keluar je dari kedai, sye mesti beli satu barang haha. Kalau tak, menyesal

      Delete
  3. Duit saya belum habis lagi . Haha . but you still got the stuff . In my case , when I go to shopping complex and after 2 hour still got nothing .. Tu namenye perabih dekat minyak . Awesome blog btw . Nice ----- Syamsid Blog -----

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha i rasa lelaki macam ni kut, Abah i pun macam tu. Nak gi beli kasut dengan ioi shah alam. Pusing satu ioi dia kata semua tak berkenan. Lepastu pusing pulak satu mitsui klia, baru lah jumpa. Ya allah kaki ni macam nak terbenam dalam simen berjalan hahaha

      Delete
  4. Cantik buku nota tu, nampak profesional tapi cute. Hihihi kalau dah pergi tempat2 membelibelah memang susah nak tahan godaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik sis. Cover buku ni kulit. hhehe

      Delete
  5. Click me hai awak. awak yang comment haritu kan. saya dah balas. :)

    ReplyDelete
  6. hahahaha~ tapi sayang jek rasanya kalau keluar g mana2 tapi tak beli pape.. kan ? kan ? kan ? tak pe.. duit akan 'datang' nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn! rasa menyesal kalau dah rajin keluar tapi tak beli apa apa

      Delete
  7. selangkah kaki mmg ada $$ yang melangkah keluar..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA betul tu kak fuzy. lebih jauh kita melangkah, lebih banyak duit mengalir keluar hahaha

      Delete
  8. duit memang tak suka stay huhu suka hati je nak pegi *nangis*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha memang pun. Sedih bila duit kita jatuh dkt tangan org lain haha

      Delete
  9. I spend my money on skincare the most! Hahahaha.

    ReplyDelete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.