NEW THEME

May 16, 2017



Assalamualaikum, and good evening. Tada! New theme. Haritu new template, harini new theme. Pastel Theme. Where i get this idea? Actually, i loves pastel colours so so much since my birth. You got it? Its so hard to find the colours in real life. So here we go! Dia be like haaa dekat blog kau boleh dapat apa warna kau nak. So out of sudden i would like to share with you guys where and which stock photo that i get.

Where did i get the stock pastel picture?

K19 Studio
Aprettier Web
Gold and Berry
Haute ChocolateWonderfelle

Where did i get the idea to make pastel theme?

Aku dapat idea untuk pastel theme dari some of blog. Sedap mata memandang lagi-lagi orang yang suka pastel. Terasa diri ini cute miut sangat tau uols. Biasalah perempuan suka benda yang cute-cute. Lelaki kalau suka cute jugak boleh dicop gegirl.

How i adjust the theme colour?

Ni tak susah pun. Aku still pakai old template just adjust colour dia. I used 3 main colour which is blue sky, pink pastel and purple pastel. Pepandai lah adjust untuk page text, widget and navbar. Ikut kesusaian  theme tau! And i just changed my page text. Mata aku ni bukan nya elok sangat, rabun. Nak membaca balik pun, tak nampok. Tukar kasi besar and sesuai untuk mata para pembaca. Yang baca ni pun yang dah tua tua kan. (Jangan marah).

Where i get those font?


Lawa kan? Anda boleh dapatkan di this website. Make sure nak download font ni, awak awak semua kene ada Winrar Zip. Senang llah koje awak awak semua.



So guys, you just need to press the download. Open the winrar zip. Clik twice adn Install. Done!
Boleh pakai dalam photoscape. Automatik terus ada dalam list font tu, dont worry :) Kalau ada masalah sila comment di bawah, let me know okay? 

Bye, assalamualaikum

You Might Also Like

12 comments

  1. nice blog, suka header tu..hihi

    ReplyDelete
  2. cantiknya!! pandai awk buat^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa biasa je izzah. awak lagi teror edit blog. hehehe

      Delete
  3. Cantik! Saya tak suka warna pink tapi blog saya warna pink haha sebab senang nak edit >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul! dekat luar jangan harap la barang nak pink. blog je suka warna pink. nampak cute haha

      Delete
  4. Kembali menerjah sini daripada 'post-convo-syndrome' sekian lama huhuhu... Tengok dah berubah wajah. Jealousssss, santek angaattttt! Kite dah la suka purple and pastel colours jugak omo omo! Shoooooo pwettyyyyy... 💗💗💗

    ReplyDelete
  5. It is so beautiful. You nailed it girl! <3

    ReplyDelete
  6. Hi Amira. Siqah baru datang jenguk blog AMira tapi blog header dah tukar warna hitam pulak. Tukar theme lagi eh? Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi siqah! hahaha tukar lagi sis. Ikut mood hehehehe

      Delete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.