BLUE SKY TAG!

May 04, 2017


Assalamualaikum and happy evening readers!

Supriseeeeeee! DOOOMMMM! I think i am the one who are very luckiest person when im realizes that i have been tagged by someone, which is i am really loves her entry so so so much! Guess who? She is FAIRUZ AQILAH http://matcuoi.com

Actually, kami baru kenal dalam masa beberapa hari yang lalu. Tak sangka pulak FA tag kita untuk blue sky tag. TQ SO MUCH FA. So, i need to answer 11 questions that have been asked by FA.


RULES:


Thank the person who tag you
Answer their 11 questions
Tag 11 people
Give them 11 question to answer


ANSWER QUESTION:

1. If you are stranded from uninhabited with nothing, what is the first thing you do?

- Bammm! soalan cepumas. Good questions. I selalu jugak imagined how i need to survives kalau terkandas dekat pulau yang takde apa apa. I imagined ni sejak MH370 tu berlaku hahahaha. Memang kelakar pulak kalau nak cerita. So, yang pertama tama kali aku kene buat which is the most important to survive, CARI MAKANAN. Makanan penting, even dalam hutan ke apa. JANGAN terus cari makanan yang dihalalkan terus. Usaha cari makanan yang halal dulu, contohnya buah-buahan, makanan laut ke. Kalau dah takde sangat makanan yang halal, barulah kita makan makanan yang haram. Makan sekadar untuk alas perut bukan sampai kenyang membuncit lepastu terlolap. Even FA hanya tanya 'what is the first.....' . Aku nak cerita jugak benda yang kedua tu hahaha. Yang kedua, buat rumah pondok pondok cute.


2. Which one is more inportant for you, wristwatch or sunglasses?

- To be honest, i never-never-never wear any sunglasses seriously! It will makes my face look alike makcik-makcik haha. Macam kak Bedah dengan kak Joyah bawak payung jalan lenggang pakai spek mata hitam.(hanya bayangan semata) Memang tak suka pakai sunglasses, lebih suka tutup mata terus lepastu tidur. gelap pun gelap juga. Wristwatch lah benda paling penting dalam hidup. Senang nak tengok jam, senang nak manage time giteww. 'Toksah lah beli jam mahal mahal kalau tak jaga masa'.
Masa itu penting. Masa itu emas.

3. What is one of the phobias that you have? Explain.

- Phobias. Ade 2 benda yang aku phobia. Makhluk ghaib dan excident. Makhluk ghaib, korang tahu kan apa benda. Yang tetiba jelma pepelik, mana tah yang datangnya. Aku start nampak benda masa darjah 6. Aku pun bukannya manusia yang selalu nampak. Lepastu aku nampak masa form 2&3. and last aku nampak form 5/4. Memang berharap sangatlah tak muncul lagi lepasni. Susah nak lupa susah nak tidur susah nak mandi sorang sorang. Ok, kalau part excident, memang takpernah terjadi pun dekat aku. Tapi bila tengok orang lain excident teruk-teruk, korang tahu kan macam mana. Ada yang kena lenyek. "Ya allah kau hidupkan aku dalam keadaan yang baik, maka kau matikanlah aku dalam keadaan yang baik-baik" .


4. How often you changed your bed sheet?

- Tak selalu. Sebab mengekalkan dengan satu theme sahaja. Cuma basuh lah then pakai kan balik yang sama.


5. What is the last letter in your name? create one word using the letter.

- AMIRA SYUKRINA. A is the last letter in my name. Both A. ADORE, you FA. Chia chia chia

6. Mind to share with mesome of you personal fitness tip?

- I use to hold this princip which is 80% Food 30% excercise. And control the calories.

7. What is the most unforgettable chilhood memory of yours?

- Memancing berudu. Hahaha. hobby dulu dengan jiran-jiran. Asal petang je memancing berudu. Pergi cari kat longkang mana mana lepastu kutiplah anak berudu tu. Adoi! Lepastu, main bunga yang boleh hisap madu dia, buat rantai buat gelak buat cincin. Main basikal. "weh jom pergi belakang rumah tengok kucing" or "weh jom ronda ronda". Kalau ada yang tak cukup basikal, kiteorang tetap carikan basikal untuk dia(pinjam sape sape punya). Last sekali main pondok. Yela kami dibesarkan di bandor, tak ade merasa nak main masak masak or pondokpondok. Terjumpalah satu pondok atas bukit sana. Main masak masak ala rumah rumah.

8. How do you manage your stress?

- Istighfar banyak banyak. Then fikirkan jalan lebih baik then be positif. Lepastu main kucing.

9. What was your first impression about me?

- FA ni baik gila and sangat mesra. Selesa berkawan dengan FA. TQ FA!

10. what do you think of my blog?

- Simple tapi serious nice! kemas, clean and entry yang padat dan mampat. Entry FA semua best best. Seronok bila bacaa.

11.  Do you have any advice to improve my blog to be better?

- NO! stay macam ni je. Dah terlalu okay sangat.

You Might Also Like

6 comments

  1. Eee apeniiiii... You're sooo sweet lah! Hee 😘💕

    Soalan first tu tanya sebab sekarang suka tengok law of the jungle! Hiks.
    Wehhh boleh nampak ke awak?? Omo omo, scaaryyyyy 😱😭🙊 Take care, okay!
    Eyyyy buat gelang rantai guna bunga jejarum ke apa namanya yang merah tu kan? Omg, nostalgiaaaa...

    Thanks tauuu for the tips and compliments and everything. Keep in touch k! Muahciked 💋

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, sweetkan! law of the jungle memang selalu layan, byungman comel haha.
      ha,ah bunga merah tu, kalau petik tak sah kalau tak hisap madu dia. padahal sikit je pun :)

      Delete
  2. #7 warghhh! sama lah unforgettable childhood memori kita. Trus terimbau kisah lama cari brudu dalam longkang, ntahlah napa rasa best sangat, berudu jak kot. Tapi kesian pula bila ingat balik lepas tangkap berudu trus dikasi hancur2. kejam pula. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA, itulah tak tahu apa yang best sangat tangkap berudu tu. mungkin geram sangat tengok berenang renang depa dalam longkang tu. beli ikan asyik mati je kan. Lepas je dah tangkap berudu, habis bertepek atas simen paip bomba. Terus jadi kering, mati kering haha

      Delete
  3. Tangkap berudu tu kak ana pun selalu buat dulu. Sampai kena marah dengan jiran. Pasai apa pun tak tahu. Huhu.

    Kan ana pun phobia tgk accident. Ngeri. Asal nak drive je doa sebanyak boleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiranya main berudu ni kire game legend masa kecik-kecik. hahahaha.

      Delete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.