BLUE SKY TAG: SORRY TAK PERASAN (11 OF ME)

May 23, 2017


Assalamualaikum and hai semua.
Maaf banyak-banyak sis puteri sebab baru perasan yang awak ada tag saya, maaf sangat sangat. So today i will answered you blue tag question.

SORRY

The question that i need to answer is:-

1. Jika berpeluang untuk menjadi halimunan one whole day, apa korang akan buat?
Tipulah kalau time macam ni korang takde niat yang jahat kan? So the first thing AS akan masuk shopping complex tengah malam buta. Curi beg kasut makeup baju yang mahal-mahal. Lepas tu kacau orang, jadi hantu. Rasa sangat bebas. Lepastu cari ramuan yang boleh jadi halimunan selama lamanya. huhuuhuhu

2. Apa perangai buruk dekat diri korang yang teringin korang nak buang and kenapa?
Mengumpat. Haha. Aku takde niat nak mengumpat, kalau boleh memang nak jauh sangat dari perkara macam ni. Perangai macam ni memang sudah menjadi kebiasaan dalam kalangan masyarakat awam, sama ada bangsa mahupun agama dan jantina. Disebabkan perbuatan orang lain yang tidak menyenangkan, kita yang jadi mangsa 'pengumpat'. kalau nak buang perangai ni, kita kene tutup mata, jaga diri sendiri je, yang cepat cepat jauh daripada orang yang tidak disenangi tu. huhuhu

3. In your opinion, apa best blogging?
'When youre blogging, so you are blogger'. Best sebab kita dapat perahkan otak dengan idea-idea untuk entry baru.  perbaiki bahasa dan penulisan kita. Lepastu boleh share pengalaman kita supaya pengalaman kita menjadi iktibar kepada orang lain.

4. Suka or teringin nak travel? dimana dan kenapa?
Travel. Teringin and suka sangat. Part yang tak syoknya, nak travel tapi duit takde. Tempat yang diidam-idamkan, adalah Turki, Jordan and Palestine. Sebab di situlah tempat sejarah dan peninggalan para anbiya'. Tempat lain, Japan, Korea and Australia. Teringin gila nak pergi. Sebab i love kdrama hahaha. Lepastu tempat diorang lawa-lawa nak ambil gambar. boleh edit kasi lawa. Cantikk instagram feed. huhuhuhu

5. List your 5 favourite singer/band followed by one song yang diaorang nyanyi.
Exo-Wolf
Bigbang-Fxxk it
The Chainsmoker-dont let me down
Psy-new face

6. Most unforgetable expriences zaman sekolah
kalau boleh tak nak ingat langsung. Seram and menghantui aku.

7. Do you like to be a leader or follower.
i love to be a follower. Sebab rasa bersalah dekat follower, takut menimbulkan riak, takut tak disenangi konco-konco.

8. Things that you fear the most
an excident and a ghost. Died too

9. List 10 words to describe yourself
Peramah
Tak memilih kawan.
Tak suka membazir duit
Tak suka pergi tempat tempat buang masa
Loves shopping
Annoying (maybe)
Suka usik orang
Tapi aku lah kawan yang paling best (ceh)

10. Pernah addicted dengan person/things?
Addicted dengan person takdelah. Nanti orang kata gila lah apa pulak. Kalau benda tu banyak!

11. One thing yang korang nak ubah
Kehidupan yang lebih baik.

Finally, fuh. Pause dua hari nak siapkan entry. Sorry sebab lambat response and tak perasan yang awak tag saya. Terima kasih sebab sudi tag :)

You Might Also Like

0 comments

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.