Tutorial: Macam Mana Nak Buat Cbox Free with cute emoticon and smiley?

April 27, 2017

Assalamualaikum and selamat pagi, entry kali ni kita sambung untuk tutorial kita semalam. since korang pun dah ade template lawa. so boleh lepas ni mengedit dan menghias belog tu bagi cantik. boleh padan padan dengan warna belog anda


Sebab, selepas aku dah set template ni, step kedua aku buat cbox. senang kacang je bagi new blogger ni! bebudak tadika pun boleh buat.  so LETS GET STARTED!

Mana nak dapat cbox tu? korang boleh pergi dekat MALASNYA NAK MANDI!


Okay, nanti akan keluar web ni. so tugas korang hanya mengsignup je tau? lepastu amik FREE CBOX

Lepas dah siap sign up, terus ke LOOK&FEEL..

Pilih LAYOUT. ikut korang lah nak cbox tinggi galah ke pendek kemetot ke. ikut kesusaian and kesukaan anda :) then terus SAVE!


Seperti gambar diatas juga, lepas dah settel ketinggian cbox anda, anda ke LOOK&FEEL tu, hangpa pi kat THEME EDITOR. Kalau macam cbox aku, aku edit ikut theme template kasi lawo hehe. baru belog cute miut gitewww. 

PINK


Dah habis edit. Scroll bawah then GO! lepastu kan kan anak anak, anak boleh nak edit EMOTICON dia. haaa macam whatapps lah ade emoji dalam chatbox kan. tapi emoticon tu tak lawo duh. serious tak lawooo. korang nak yang lawoo tak? nak ke tak ni?


KALAU NAK, SENYUM SIKIT

Alalalala korang ni, senyuman korang sweet like candy hah! 

okay ni emoticon je. memang buruk seburuk buruk cicak berak. so korang boleh delete semua emoticon tu ekk.
sebelum tu, aku ajar dulu cemana nak ADD. sebab semalam aku blur cemana nak add emoticon. lepas dah COPY&PASTE IMAGE URL EMOTICON > TEKAN ENTER. Done hahaha senang kann. tapi taknak lah korang blur macam aku.

SO, mana nak dapatkan emoticon cute miut tu? tengok dekat schazatiebambam ni ye anak anak didikku. just copy image url dia okay. THEN USE THIS SET. dah siap! sekejap je hekelehhh.

okay dah jadi kan?


Kita akhirilah dengan serangkap pantun dari saya,

Sejenak ku termenung
awan pun mulai murung
tiada siulan burung burung
aku pun bingung
kbye






You Might Also Like

0 comments

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.